29 decembrie – Zi de Acțiune Laică

Invităm românii să depună coroane de flori la statuile lui Cuza și să comemoreze acest eveniment, care a dus la constituirea statului român modern. Dorim să amintim guvernanților că România nu e un stat religios și, totodată, solicităm oprirea finanțării cultelor din bani publici, recuperarea proprietăților de stat date gratuit în folosință sau în proprietate cultelor religioase după 1990, dar și stoparea îndoctrinării religioase în școli.” a declarat Toma Pătrașcu, președintele ASUR.În București, ASUR va depune o coroană de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Dealul Mitropoliei, pe 29 decembrie, la ora 12:00. Îi îndemnăm pe toţi cei care-l preţuiesc pe Cuza şi valorile laicităţii să depună o floare în semn de respect la statuile lui Cuza din toate localitatățile sau la primării pe 29 decembrie, între orele 12:00 şi 20:00.Locaţiile statuilor lui Cuza din principalele oraşe:– București: Dealul Mitropoliei– Arad: pe Vârful cu Dor, în fața Poliției,– Bistriţa: Piaţa Unirii– Botoșani: B-dul Mihai Eminescu, nr. 57, în fața Inspectoratului Județean de Poliţie– Brăila: B-dul. Al. I. Cuza intersecţie cu calea Călărașilor– Cluj: Intersecția Str. Cuza Vodă cu Bd. 21 Decembrie– Craiova: English Park, Str. Alexandru Ioan Cuza (în fața actualului Palat al Primariei, pe latura dinspre nord a grădinii English Park)– Iași: Piața Unirii (în fața hotelului Traian)– Ploiești: în curtea Muzeului Județean de Istorie și Arheologie– Timișoara: Bl. Take Ionescu nr. 44-46, în fața Inspectoratului Judeţean de PoliţieDe asemenea, ASUR lansează o invitație pentru toți români care susțin separarea Statului de Biserică să posteze fotografii de la această acțiune cu hashtagul #RomaniaStatLaic.Adresa de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/954765444611231/]]>

What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

1 Comments

  • Gagarin
    Posted ianuarie 25, 2016 6:04 pm 0Likes

    Voi n-ati depus jerbe și coroane de flori in cinstea lui Al. Ioan. Cuza, ci doar pentru a va sustine ideile. Cu alte cuvinte ati folosit aceasta zi doar ca pretext pentru a va sustine ideile, nu pentru a-l cinsti pe Al. Ioan Cuza. Al. Ioan Cuza e pentru dumneavoastra doar un mijloc de manevra, un obiect pe care va bazati propaganda. Va mintiti doar sustinand contrariul. Faceti ce faceti nu din convingerea ca ce faceti e bine, ci doar pentru a fi cum vreti voi sa fie. Asta denota o lipsa de intelepciune(sa nu intelegeti gresit, nu vorbesc de prostie, sunt convins ca in randurile dumneavoastra sunt oameni extrem de inteligenti…doar ca nu sunt intelepti). Istoria omenirii e si a fost plina de cei ca voi…ultimii au fost comunistii.

    …in fine, nu cred ca e frumos fata de voi sa stau in casa voastra. Ideile noastre difera mult si dialogul, pana la a ajunge la un punct comun, poate dura ani; n-o sa poata fi purtat pe disqus…asa ca o sa plec. Tineti seama doar de un lucru…toate miscarile din lumea asta(inclusiv cele care au dus la drame imense si suferinta enorma) au invocat valori precum umanism, secularism, echitate, fericire, etica, etc…inclusiv comunismul. Adica lucrurile trebuie privite mai in profunzime atunci cand alegi sa sustii asemenea miscari. E o chestiune problematica…greu de anticipat si cine spune ca miscarea asta o sa duca sigur spre bunastare si fericire e, cel putin din punctul asta de vedere, un ignorant; in sensul ca ignora istoria. Macar un dram de scepticism ar trebui sa fie in mintea oricarui individ care porneste pe astfel de drumuri…altfel riscam sa patim precum Ceausescu(nu sa fim executati, nu la asta ma refer, ci sa sustinem orbeste o abominatiune).

Alătură-te discuţiei

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢