ASUR lansează aplicația de mobil ScienceCalendar

ASUR anunță cu bucurie lansarea aplicației mobil ScienceCalendar. Proiectul Calendarul Științific se extinde, oferind de astăzi utilizatorilor acces rapid și ușor la informații despre descoperiri științifice care au schimbat cursul vieții noastre. Aplicația este disponibilă pe dispozitivele cu sistem de operare Android și poate fi descărcată gratuit de la acest link.

Calendarul Științific, inițiat în România în 2010, a devenit o tradiție a ASUR, extinzându-se deja în țări precum Scoția, Spania și Polonia. Acest proiect își propune să popularizeze informații despre descoperiri științifice semnificative, iar acum, cu lansarea aplicației ScienceCalendar, această misiune devine mai accesibilă și mai interactivă.

Descarcă gratuit aplicația 
ScienceCalendar.

Fondată pe principiul aducerii cunoașterii științifice la vârful degetelor tale, aplicația oferă utilizatorilor o experiență captivantă și educațională. Fiecare zi aduce o nouă descoperire științifică într-un format ușor de înțeles și de explorat. Prin lansarea aplicației ScienceCalendar, ASUR își dorește să ofere o experiență interactivă și educativă, punând la dispoziția utilizatorilor o sursă constantă de inspirație din lumea fascinantă a științei.

Ne bucurăm să anunțăm lansarea aplicației ScienceCalendar, un pas important în eforturile noastre de a aduce știința mai aproape de publicul larg.  Cu opțiuni de utilizare atât în limba română, cât și în limba engleză, dorim să oferim acces la informații științifice unui public larg. Aplicația este gratuită și va fi continuu îmbunătățită pentru a oferi o experiență și mai bogată.” a declarat Monica Belițoiu, coordonatoarea proiectului Calendarul Științific. 

Realizată cu pasiune de către Gabriela Truțan, membră și voluntară ASUR, aplicația ScienceCalendar devine o extensie mobilă a proiectului ASUR, consolidând legătura dintre știință și public. Aplicația este disponibilă pe dispozitivele cu sistem de operare Android și poate fi descărcată gratuit de la acest link.

ASUR a lansat până acum 14 ediții tipărite ale Calendarului Științific, distribuite în școli din întreaga țară. Ediția 2024 a calendarului are ca temă provocatoare și actuală „Dezvoltarea Inteligenței Artificiale”, prezentând informații detaliate despre istoria și impactul acestei tehnologii revoluționare.

Informații din Calendarul Științific sunt disponibile și online, pe www.calendarstiintific.ro, oferind articole interesante despre descoperiri științifice, precum și fișe de lucru pentru elevi, inspirate din calendar.


What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

Alătură-te discuţiei

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢