ASUR salută decizia Curții Constituționale privind religia în școli

Ne bucură decizia Curții constituționale, pe care am așteptat-o ani de zile, alături de mii de părinți și elevi din întreaga țară. Îl felicităm pe Emil Moise pentru eforturile depuse pentru obținerea acestei decizii și sperăm ca implementarea să se realizeze de facto în școlile din întreaga țară cât mai curând.” a declarat Toma Pătrașcu, președintele ASUR.ASUR a derulat campania de informare ”Stop îndoctrinării religioase în școli!” începând cu anul 2011, campanie prin care a solicitat în repetate rânduri autorităților să acorde atenția cuvenită problemelor cauzate de obligativitatea orelor de religie și predarea confesională în școli. În acești ani, zeci de părinți și elevi au fost ajutați de ASUR cu soluții pentru rezolvarea conflictelor apărute în relația cu profesorii și directorii de școli care încălcau în mod repetat legea, obligând elevii să participe la orele de religie și după ce aceștia depuneau notificări de retragere.”Pe parcursul campaniei ”Stop îndoctrinării”, la fiecare început de an școlar ASUR a transmis mesaje directorilor de școli din România, amintindu-le legislația în privința orelor de religie, mesaje care de multe ori au fost ignorate. Sperăm că nu vor ignora și decizia Curții Constituționale și vor respecta, în sfârșit, drepturile elevilor.” a mai declarat Toma Pătrașcu.Campania ”Stop îndoctrinării” a fost premiată în 2012 în cadrul Galei Premiile Participării Publice.]]>

What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

3 Comments

 • Ovidiu
  Posted noiembrie 13, 2014 8:45 pm 0Likes

  Si totusi ramane intrebarea urmatoare:Oare Biserica ca si institutie este implicata in politica?

 • un nimeni
  Posted noiembrie 13, 2014 11:33 pm 0Likes

  O hotarare nedreapta ! Eu imi voi da copiii la religie si asa vor face toti parintii cu care am vorbit ! Probabil ca se va preda homosexualitatea pt cei care nu vor participa la orele de religie !

 • geanina
  Posted noiembrie 15, 2014 8:08 pm 0Likes

  Eu as vrea sa nu mai faca copilul meu matematica. La ce ii foloseste sa stie sa rezolve un polinom? Macar la Religie il invata sa fie cumnte.

Alătură-te discuţiei

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢