Azi începe Bucharest Science Festival

Miercuri, 25 septembrie, începând cu ora 11.00, la Institutul Francez, are loc inaugurarea primului Festival al Științelor din România, Bucharest Science Festival, organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și Centrul de cursuri pentru părinți Parentime. Prin evenimentele din cadrul festivalului, organizatorii își propun să dezvăluie publicului larg, dar în special elevilor, fascinația pentru cunoașterea științifică, această „candelă în întuneric” după cum o descria Carl Sagan.

Timp de 5 zile, între 25 și 29 septembrie, expoziții, conferințe și dezbateri, experimente și demonstrații, proiecții de documentare vor deschide participanților perspective noi asupra Universului și vieții. Programul festivalului este disponibil la www.BucharestScienceFestival.ro.”Este impresionant entuziasmul cu care Festivalul a fost primit atât de către părinți cât și de către profesori. Știința a fost o Cenușăreasă a societății românești din ultimele două decenii. A venit momentul să schimbăm această situație. Știința este fascinantă, vă așteptăm cu drag să o descoperiți împreună cu noi.” a declarat Toma Pătrașcu, vicepreședinte al ASUR și Director al Festivalului.Menționăm câteva evenimente din calendarul Festivalului:
  • Expoziții:

    • Xperiment! – Omul și Viața: Cum suntem alcătuiți noi, oamenii? Cum ne funcționează corpul? O expoziție interactivă pentru întreaga familie, prezentată de Da Vinci Learning cu sprijinul Institutului Francez din Bucuresti (Institutul Francez din București, Bd. Dacia 77)

    • O privire spre tehnologia trecutului: O colecție impresionantă de aparate și echipamente din secolele trecute (Muzeul Național de Istorie a României, Calea Victoriei 12)

  • Magia Realității: Seară de seară, proiecții de filme documentare urmate de prezentări susținute de oameni de știință la Libraria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Elisabeta 38)

  • Proiecții de filme documentare: Timp de trei zile, un maraton al filmelor științifice ce vor oferi noi perspective asupra Universului și vieții. De la Fizică la Biologie, de la Astronomie la Matematică, o selecție a celor mai bune documentare realizate de BBC sau de alte case de producție te invită să descoperi frumusețea Științei (Cinema Elvira Popescu, Bd. Dacia 77 și Cinema Studio, Bd. Gh. Magheru 29)

  • Observații astronomice pentru public

Bucharest Science Festival este organizat de către Asociația Secular-Umanistă din Romania (ASUR) împreună cu Centrul de cursuri pentru părinți Parentime.Dorim să le mulțumim tuturor sponsorilor și partenerilor noștri fără de care acest proiect nu ar fi putut fi dus la bun sfârșit. În mod particular, recunoștința noastră se îndreaptă către Da Vinci Learning, postul de televiziune educaţională pentru întreaga familie, compania System Plus, unul dintre cei mai importanți și mai vechi parteneri HP și Dell în România, și Institutului Francez din București.Mulțumim și voluntarilor de la Brigada de Voluntari, care va contribui la buna desfășurare a evenimentelor din cadrul festivalului.De neprețuit s-a dovedit și sprijinul în ceea ce privește brandingul și comunicarea, asigurate cu promptitudine și profesionalism de către echipa Funvertising.

În fine, mesajul nostru nu ar fi putut fi transmis fără ajutorul acordat de către Grupul Mediafax, Digi 24 TV, Radio Romania Cultural si Affichage România, cărora le mulțumim pentru încrederea acordată.

 ]]>

What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

Alătură-te discuţiei

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢