Bucharest Science Festival 2020

Ajuns la a opta ediție , cel mai mare festival dedicat științei anunță că toate evenimentele din festival vor avea loc online, iar participarea va fi gratuită.

Bucharest Science Festival, cel mai mare festival dedicat științei, va începe miercuri 23 septembrie 2020, iar timp de cinci zile participanții vor descoperi și dezbate o gamă extrem de variată de subiecte, de la arheologie la explorarea spațială și de la medicină la fizica plasmei.  

Cea de-a opta ediție a Bucharest Science Festival va fi una atipică, cu multe limitări impuse de situația epidemiologică curentă. Anul acesta Festivalul se va desfășura exclusiv online, între 23 și 27 septembrie, iar dezbaterile vor putea fi urmărite prin Zoom și pe principalele platforme de social media. Participarea este complet gratuită.

Festivalul este organizat de către Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și de Planeta Științei. În intervalul 23- 27 septembrie 2020 Bucharest Science Festival pune la dispoziția participanților conferințe și dezbateri inedite. Și pentru că această ediție a festivalului se va desfășura exclusiv online, la discuții vor putea participa oameni din toate colțurile țării.

Traversăm o perioadă de schimbări majore la nivel mondial. Lumea se transformă sub ochii noștri, iar pandemia a devenit un catalizator care a determinat omenirea să își îndrepte atenția spre știință. În medicină au loc descoperiri în fiecare zi, în domeniul explorării spațiale am fost martori la câteva evenimente importante anul acesta și urmează altele cel puțin la fel de interesante și cercetători din lumea întreagă colaborează la proiecte menite să ne îmbunătățească viața. În cadrul ediției din acest an a festivalului am invitat o parte din acești cercetători, să ne povestească despre munca lor, dar și să răspundă la întrebările pe care participanții curioși le pot adresa pe toată durata festivalului. La fel ca la edițiile precedente, evenimentele din acest an vor acoperii arii diverse de interes, de la arheologie la explorare spațială și fizica plasmei. De asemenea, am reușit să adaptăm mult iubitele ateliere pentru copii, pentru a le oferi ocazia să participe de acasă și să facă experimente științifice, asistați de părinți. Și pentru că dorim să oferim cât mai multor oameni posibilitatea de a descoperi magia științelor, participarea la toate evenimentele din festival este gratuită.” a declarat Alexandru Toma Pătrașcu, directorul Festivalului.

Pentru detalii despre programul complet al festivalului și rezervări vă invităm să vizitați site-ul www.BucharestScienceFestival.ro.

]]>
What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

Alătură-te discuţiei

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢