ASUR lansează a V-a ediţie a concursului “Ziua Astronomiei”

Sâmbătă, 10 mai 2014, Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) lansează concursul online “Ziua Astronomiei”. Aflată la cea de-a cincea ediție, competiția are ca scop promovarea acestei ştiinţe în rândul tinerilor. Temele abordate sunt menite să atragă elevii și studenții cu vârste de până la 26 de ani către studiul astronomiei, iar premiile oferite an de an includ telescoape, laptopuri, enciclopedii, DVD-uri cu documentare și abonamente la reviste de știință.

Tema de anul acesta este “Astronomie – trecut, prezent și viitor”, iar pentru a participa, concurenţii trebuie să înscrie pe siteul www.ziua-astronomiei.ro un eseu de maxim 3 pagini, care să prezinte istoria astronomiei și să cuprindă aspecte precum descoperirile importante și continuitatea lor, cele mai importante momente din istoria universului și succesiunea lor, cele mai importante figuri din astronomie și astrofizică, exemple de astronomie în spațiul cultural (filme/cărți), oportunități de viitor în domeniul astronomiei și detalii despre pasiunea personală pentru astronomie. Eseul trebuie să fie însoțit de o scurtă prezentare a ideilor principale. Pasionații de astronomie se pot înscrie la concurs în perioada 10-30 mai.

Eseurile vor fi jurizate de trei profesioniști în domeniu: Alex Dumitriu (Astromonical Society of Gasglow & Observatorul Astronomic din Galați), Ciprian Pruteanu (Centre for Science at Extreme Conditions, University of Edinburgh) și Oana Sandu (ESO – European Southern Observatory).Câștigătorii concursului vor fi premiați cu articole IT, cărți și DVD-uri cu filme documentare.

De asemenea, inaugurat la ediția trecută, Premiul “Micul Astronom” va fi oferit și în acest an. Acest premiu se adresează exclusiv participanților cu vârste între 6-13 ani și conține un set decărți despre astronomie și un telescop pentru copii.

Concursul ”Ziua Astronomiei” este organizat de A.S.U.R. și sponsorizat de System Plus. Mai multe detalii despre competiție puteți afla accesând site-ul concursului, www.ziua-astronomiei.ro.

– Începând cu 2010, ASUR marchează în fiecare an Astronomy Day prin organizarea unui concurs online destinat tinerilor din toată țara. Astfel, ASUR urmărește promovarea acestei științe în rândul tinerilor, încurajându-i să descopere tainele astronomiei într-un mod creativ. În 2014, la nivel internațional, Ziua Astronomiei e sărbătorită pe 10 mai.

]]>

What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

Alătură-te discuţiei

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢