ASUR lansează concursul ”Lumina Ştiinţei”

Marți, 21 iunie, cu ocazia solstiţiului de vară şi a Zilei Mondiale a Umanismului, ASUR lansează concursul de blogging „Lumina Ştiinţei”. Dedicat profesorilor, elevilor, studenților și tuturor celor pasionați de știință, concursul va avea ca temă „Marte 2100 – O nouă casă pentru umanitate„. Concursul urmărește acoperirea temei din diverse unghiuri, încurajând abordarea unor subiecte cât mai diverse, de la noile tehnologii aerospațiale, până la agricultură, robotică sau telemedicină.

Prin acest concurs dorim să încurajăm dezvoltarea unor bloguri care să ofere conținut de calitate, cu tematică științifică. Încurajăm participarea profesorilor și viitorilor profesori, pasionați de știință, dar și de popularizarea ei. Un bun comunicator în domeniul științei are puterea de deschide multe minți spre orizonturi impresionante, iar prin intermediul concursului sperăm să identificăm oameni talentați și să îi încurajăm să devină activi popularizatori de știință.” a declarat Toma Pătrașcu, președintele ASUR.
Concursul va avea trei secțiuni: pentru profesori, pentru elevi / studenți și pentru publicul general. Participanții vor trebui să completeze formularul de înscriere disponibil aici, apoi să publice minim trei articole despre temă, în perioada iunie – septembrie 2016. Pe lângă calitatea articolele, juriul va lua în considerare și impactul știrilor, participanții fiind încurajați să își promoveze articolele. La fiecare secțiune vor fi aleși trei câștigători, fiecare urmând a primi câte un laptop HP oferit de System Plus, sponsorul concursului. Câștigătorii vor fi anunțați pe 28 septembrie, odată cu lansarea Bucharest Science Festival. Regulamentul complet al concursului este disponibil aici.Membrii juriului sunt:
  • Corina Negrea, realizator de emisiuni de știință la Radio România Cultural
  • Vasile Decu, jurnalist de știință, editorul revistei Exploratori Moderni – SPACE
  • Ancuța Bontas, profesor de biologie, Vicepreședinte ASUR
  • Monica Belițoiu, expert în comunicare, Director Executiv ASUR
  • Toma Pătrașcu, director al Bucharest Science Festival, Președinte ASUR
Concursul de blogging „Lumina Ştiinţei” este organizat de Asociația Secular-Umanistă din România și sponsorizat de System Plus, important partener HP și Dell in România.]]>

What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

Alătură-te discuţiei

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢