Conferința Raționalilor – Brașov 2016

Bibliotecii Județene George Barițiu.Tema conferinței din acest an este ”Teoria evoluției – implicații și aplicații în societatea actuală”.Suntem încântați să vă anunțăm o parte dintre cei ce vor prezenta teme de interes în cadrul Conferinței Raționalilor:

 • Dorian Furtună – biolog, din Republica Moldova, autorul cărții „Homo Aggressivus – De ce nu se opresc războaiele și violența”. Va vorbi despre „Cum ne ajută abordarea evoluționistă să înțelegem agresivitatea și alte comportamente umane”.
 • Eduard Olaru – artist plastic specializat în reconstrucții paleontologice. Prezentarea sa are titlul „Reconstrucția paleontologică -între subiectivism și adevăr științific”.
 • Florin Stanciu – genetician. Va face o prezentare cu titlul „ADN-ul românilor – mituri și realități contemporane”.
 • Amalia Gabriela Diaconeasa – biolog, autoare a cărții ”Civilizația foametei”. Ne va prezenta „O nouă perspectivă evoluționistă asupra sociobiologiei umane”.
 • Marius Rotar – istoric, Universitatea „1 Decembrie 1918”, Alba Iulia, fondator și președinte al Asociației Cremaționiste Amurg din România, ne va povesti despre „Dr. Constantin Thiron – o tentativă de secularizare totală a societătii românești la începutul secolului XX”.
 • Liana Ionescu – doctor în filosofia științei. Ne va explica de ce cunoașterea științifică este magică, în cadrul prezentării „Magia științei”.
 • Emil Moise – profesorul care a demonstrat neconstituționalitatea înscrierii „din oficiu” la ora de religie va susține o prezentare despre „Evoluția și statutul orei de religie în învățământul românesc”
 • Toma Pătrașcu – președinte ASUR și director Bucharest Science Festival, va vorbi despre „Știință și pseudoștiință”.
Participarea la conferință presupune completarea formularului de înscriere și achitarea unui bilet de 100 de lei, iar pentru membrii ASUR, elevi, profesori și studenți de 30 de lei.Biletele se pot procura prin virament bancar (fie depunere la ghiseu, fie transfer bancar prin homebank) către Asociația Secular-Umanistă din România, pe contul în RON: RO68 INGB 0000999903007754, deschis la ING Bank, Ag. Băneasa.Pentru confirmarea participării vă rugăm să trimiteți dovada de plată (fotografie a chitantei de depunere sau extras de cont cu tranzactia) pe adresa de email office@asur.ro, iar ulterior veți primi pe mail biletul în format electronic.O altă soluție, pentru brașoveni, este încasarea cash a contravalorii biletului de către reprezentantul local Cornel Crețu – tel: 0723 56 01 61Puteți participa la discuția despre conferință pe pagina de facebook a evenimentului.Vă așteptăm cu drag!]]>

What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

2 Comments

 • Mihai
  Posted octombrie 6, 2016 12:25 pm 0Likes

  Cu „drag”? Păi ce e raţional în „drag”? 🙂

  • Ioana-Noemy Toma
   Posted decembrie 11, 2016 9:33 am 0Likes

   Sine qua non.

Alătură-te discuţiei

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢