Începe Salonul de Știință al Școlilor

Update: mai jos puteți vedea câteva fotografii de la eveniment.

Suntem încântați să anunțăm cea de-a 7-a ediție a Salonului de Știință al Școlilor, un eveniment derulat sub egida Bucharest Science Festival, ce promovează creativitatea și pasiunea pentru știință a tinerilor talentați. Evenimentul va avea loc joi, 18 mai 2023, la Mall Promenada, între orele 10:00 și 13:00. Intrarea este gratuită.

Salonul de Știință al Școlilor este o ocazie unică pentru elevii din diferite școli, coordonați de profesorii de științe, să-și prezinte experimentele științifice pe care le-au dezvoltat cu pasiune și dedicare. Vizitatorii vor avea ocazia să interacționeze direct cu elevii, să pună întrebări și să înțeleagă mai bine procesele științifice din spatele experimentelor prezentate. De asemenea, vizitatorii vor putea vedea imprimanta 3D ECRIDA, care funcționează în condiții de microgravitație, recent testată la bordul unei rachete suborbitale și vor participa la demonstrații de chimie (în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Chimică, UPB) și de robotică.

Ne bucurăm să anunțăm că Salonul de Știință al Școlilor este deschis publicului larg, cu intrarea gratuită pentru toți vizitatorii interesați. Aceasta este o oportunitate minunată pentru părinți, profesori și colegi să descopere abilitățile și talentul elevilor și să se inspire din rezultatele muncii lor. Cei prezenți la eveniment vor fi martorii unei game variate de experimente fascinante, de la chimie și fizică, la biologie și tehnologie. Echipele de elevi și-au dedicat timpul și eforturile pentru a dezvolta proiecte inovatoare, iar pe parcurs au învățat nu doar teorii științifice, ci și abilități practice de cercetare și dezvoltare.” a declarat Alexandru Toma Pătrașcu, directorul Bucharest Science Festival

Vă invităm cu căldură să vizitați Salonul de Știință al Școlilor, pe data de 18 mai, la Mall Promenada, între orele 10:00 și 13:00, pentru a explora și a descoperi fascinantul univers al științei, prin ochii unor elevi talentați din școlile noastre. Înțelegeți cum gândesc, cum experimentează și cum transformă teoriile în realitate acești tineri minunați.

Pentru înregistrarea participării la Salonul de Știință al Școlilor, recomandăm grupurilor școlare să se înscrie aici, iar părinților să se înscrie aici.


Evenimentul se desfășoară sub egida proiectului Make it Open, dedicat promovării educației deschise (open schooling). Make it Open a primit finanțare de la programul de cercetare și inovare Horizon 2020, derulat de Uniunea Europeană, în baza acordului de finanțare 872106.

Salonul de Știință al Școlilor este un eveniment conex al Bucharest Science Festival, proiect dezvoltat de ASUR – Asociația Secular-Umanistă din România.

]]>
What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

Alătură-te discuţiei

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢