Liceeni din 15 județe au învățat ce drepturi au și cum le pot apăra

32 de liceeni din 15 județe ale țării au participat, în perioada 31 octombrie – 5 decembrie 2020, la trainingul online „Drepturile omului pentru liceeni”, organizat de ASUR – Asociația Secular-Umanistă din România. Trainingul a fost parte a unui proiect finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow. 

Trainingul a fost facilitat de domnul avocat Mihai Russu, care a declarat: „România are nevoie de cetățeni care să își cunoască drepturile și obligațiile, în vederea consolidării unei societăți democratice. În acest sens, educarea tinerilor în domeniul Drepturilor Omului și a Drepturilor reglementate de Normele Naționale este esențială. De aceea, Cabinet de Avocat Russu Mihai, prin Titular Avocat Mihai Russu, considerând că la baza evoluției societății stă Educația Noilor Generații, a hotărât să se alăture acestui proiect. Ne-am bucurat că am regăsit în rândul participanților deschidere, interes și pasiune în a dobândi educație juridică.”

Trainingul a fost superb, unul dintre cele mai interesante și frumoase la care am participat. Am învățat foarte multe lucruri noi pe care le voi folosi cu mare drag și mi-a plăcut foarte mult că a fost diferit față de ceea ce se face la școală. Am vorbit despre subiecte care fac parte din viața noastră, de zi cu zi, și am învățat ce să facem în anumite situații.” a declarat Carmen, elevă în clasa a X-a, participantă la training. 

Structurat pe 6 sesiuni teoretice şi practice, trainingului a cuprins tematici precum: clarificarea conceptelor de drepturi și obligații, evoluția acestora de-a lungul istoriei,  cunoașterea principalelor acte normative internaționale și naționale în materia drepturilor omului și drepturilor copilului, exemplificări și studii de caz privind drepturile tinerilor în raport cu educația, munca, sănătatea, precum și noțiuni privind sistemul judiciar din România, relevante pentru tineri și adolescenți. 

La finalul trainingului, participanţii şi-au exprimat motivaţia de a implementa cele învăţate la curs în viața de zi cu zi și în comunităţile lor. Aceștia au  oferit un feedback consistent, fiind încântați că au primit informații valoroase, care  îi vor ajuta să acţioneze în direcţia protejării drepturilor proprii, dar și pentru a deveni mai responsabili și mai ancorați civic în realitatea societății noastre.

]]>
What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

Alătură-te discuţiei

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢