Bucharest Science Festival

Despre proiect

Știința este fascinantă. Dincolo de aplicațiile practice, dincolo de toate invențiile care ne fac viața mai ușoară, mai plăcută și mai lungă, dincolo de antibiotice, de navele spațiale sau de acceleratoarele de particule, cunoașterea științifică atrage prin capacitatea unică de a deschide porțile Universului, de a ne permite să înțelegem cum funcționează acesta.

Stiința ne ajută să evoluăm, să ne depășim limitele, fizice și mentale. Nu am exista astăzi dacă în urmă cu 2,5 milioane de ani strămoșii noștri îndepărtați nu ar fi inventat uneltele de piatră sau dacă în urmă cu un milion de ani, mult înainte ca Homo Sapiens să apară pe scenă, un geniu necunoscut, dintr-o specie anterioară – Homo Erectus, nu ar fi descoperit focul.

Dar mai presus de orice, știință este o „candelă în întuneric” după cum, fascinant, o descria Carl Sagan. Metodă științifică, bazată pe rațiune și experiment, reprezintă cel mai puternic instrument al omenirii, singurul capabil să ne scoată din bezna superstițiilor și obscurantismului.

Sperăm că prin acest Festival să reușim să împărtășim, în special copiilor, măcar o părticică din fascinația și plăcerea de a descoperi misterele Universului.

Bucharest Science Festival este un eveniment anual organizat de ASUR și Parentime.
Prima ediție a festivalului a avut loc în anul 2013.

Ediția 2023 se desfășoară în perioada 27 septembrie – 1 octombrie și are ca temă ”Oamenii și Inteligența Artificială”. 

 

Află mai multe despre proiect!

Galeria virtuală Darwin Day 2013
Galeria virtuală Darwin Day 2013
Lucrări realizate de agenția AdVenture. Lucrări realizate de agenția Bridge Communication.  
Mâine începe Bucharest Science Festival, ediția a III-a
Tema ediției din acest an o reprezintă schimbările climatice. Considerăm că este
Școala Curioșilor 2019
Școala Curioșilor te invită să descoperi fascinația științei! ASUR – Asociaţia Secular-Umanistă

Bucharest Science Festival este susținut de

Proiectul nostru are nevoie de susţinerea ta!

Îți place proiectul nostru și vrei să ne ajuți? Contribuie cu o donație recurentă sau singulară și urmărește să vezi ce fapte bune facem cu ajutorul tău.
GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢