Cărturiada

Despre proiect

Ducem cărți de știință în școli. Pentru că e nevoie.

Cultura științifică a românilor este sublimă, dar lipsește (aproape…) cu desăvârșire.

4 români din 10 nu citesc cărți. Aproape jumătate dintre elevii de 15 ani sunt analfabeți funcțional. Bibliotecile publice (cele care nu s-au închis) funcționează în condiții greu de descris.

Așa că ne-am hotărât să ducem cărți de știință și gândire critică în școli. În orașe mici și în sate, acolo unde este cea mai mare nevoie de ele. Identificăm profesori dedicați meseriei (sunt mult mai mulți decât credem!) și îi sprijinim cu o mini-bibliotecă de știință: zece dintre cele mai importante cărți publicate în română, capabile să dea răspuns la unele dintre cele mai importante întrebări: Cum s-a format Universul? Cum au apărut și au evoluat oamenii? Cum ne ajută știința să trăim o viață mai bună, mai sigură și mai sănătoasă?

Sperăm ca, într-un final, să ducem în școli cel puțin 1.000 de cărți. Asta ar însemna că 100 de școli din România vor primi pachete cu cărți de știință și gândire critică.

Dar avem nevoie de ajutorul tău! Așa că te invitam să îți donezi pasiunea pentru lectură, pentru a-i ajuta pe copii să își descoperere propriile pasiuni. Hai să ducem cărți de știință în școli. Pentru că e nevoie.

În numele copiilor care vor beneficia de aceste cărți, îți mulțumim!

Află mai multe despre proiect!

Cerem demisia Ministrului de Externe, dl. Titus Corlățean
Cerem demisia Ministrului de Externe, dl. Titus Corlățean
La sfârșitul săptămânii trecute, presa a descoperit un discurs ținut de Ministrul
Câștigătorii concursului național Nicolaus Copernic
cele cinci echipe câștigătoare. Acestea sunt, în ordinea descrescătoare a punctajului final:

Proiectul nostru are nevoie de susţinerea ta!

Îți place proiectul nostru și vrei să ne ajuți? Contribuie cu o donație recurentă sau singulară și urmărește să vezi ce fapte bune facem cu ajutorul tău.
GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢