Ceremonii Umaniste

Despre proiect

O ceremonie umanistă este un eveniment festiv, pentru oamenii care simt că filosofia umanistă reflectă credinţa lor în iubire şi respect reciproc, precum şi faţă de semenii lor şi lumea în care trăim. Ceremoniile umaniste pot fi organizate pentru a marca evenimente importante din viața unui om, precum venirea pe lume a unui copil, căsătoria sau înnoirea jurămintelor de căsătorie, dar și pentru a ajuta familia să celebreze viața unei persoane care nu mai este printre noi.

Ceremonii de căsătorie

Ceremoniile umaniste de căsătorie sunt ceremonii non-religioase simbolice, personalizate, incluzive, conduse de un celebrant. Acestea sunt pline de emoție și spun povestea fiecărui cuplu, în maniera dorită de parteneri.

Mirii pot alege durata și structura ceremoniei, pentru a avea nunta pe care și-au dorit-o, în care ei să fie personajele principale și în cadrul căreia pot să facă schimb de jurăminte. 

Nu există reguli stricte atunci când vine vorba de o ceremonie de nuntă umanistă. Ceremonia voastră poate include tradiții și ritualuri, dacă mirii doresc acest lucru. Chiar dacă celebrantul umanist nu va include în ceremonie niciun element religios, poate include lucruri care sau o semnificație deosebită pentru miri.

Nunțile umaniste pot avea loc oriunde – fie că e vorba de grădina mirilor, terasa restaurantului unde vor avea petrecerea, pe vârf de munte sau pe malul mării. Iar pentru mirii sau invitații care nu vorbesc limba română, ceremoniile pot fi susținute și în limba engleză. 

Pe lângă ceremonii de nuntă, oferim și ceremonii de înnoire a jurămintelor, pentru cuplurile care doresc să sărbătoarescă astfel aniversarea a decenii de relație. 

Ceremonii de numire

O ceremonie umanistă de numire este o modalitate de a sărbători și de a întâmpina un nou membru al familiei. 

Oamenii aleg să organizeze o ceremonie umanistă de numire pentru că doresc să aducă familia și prietenii împreună pentru a sărbători una dintre etapele cheie ale vieții. Acestea sunt ideale pentru familiile care doresc să marcheze această ocazie într-un mod nereligios.

O ceremonie de numire oferă, de asemenea, posibilitatea ca cei adunați să reflecte rolurile pe care persoanele cheie le vor juca în viața copilului. 

Ceremoniile de numire sunt perfecte pentru copii mici și multe dintre ele sunt combinate cu sărbătorirea primei aniversări.  

Ele pot fi, de asemenea, modalitatea perfectă de a primi în familie copii adoptați. 

Uneori, familiile aleg să combine ceremoniile de nuntă și de botez, ceea ce poate fi o opțiune minunată pentru cuplurile care aleg să se căsătorească după ce copiii lor s-au născut sau în cazul în care căsătoria reprezintă unirea a două familii.

Ceremonii de deces

Funeraliile umaniste oferă o modalitate personală și adecvată de a sprijini familiile care își iau rămas bun de la cei dragi, care au trăit fără religie. Acestea onorează persoana care a murit, concentrându-se pe viața pe care a dus-o, pe relațiile pe care le-a creat și pe ceea ce a lăsat în urmă.

Un serviciu funerar umanist se bazează pe perspectiva umanistă conform căreia fiecare dintre noi are o singură viață și fiecare persoană este unică și valoroasă.

Ceremoniile funerare conduse de celebranți umaniști sunt atât o celebrare a unei vieți, cât și o demnă și distinctă despărțire. Ele reprezintă opțiunea perfectă pentru familiile care doresc o reflecție sinceră și personală asupra vieții persoanei dragi. 

Funeraliile umaniste onorează persoana care a murit fără ritualuri religioase, concentrându-se pe individ și pe povestea sa.

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢