Până pe 25 mai, ASUR vă invită să vă înscrieți la concursul online “Ziua Astronomiei”

Au rămas mai puţin de 2 săptămâni până la încheierea etapei de înscrieri din cea de-a patra ediţie a concursului online “Ziua Astronomiei”. Până pe 25 mai inclusiv, tinerii cu vârste de până în 26 de ani se pot înscrie în concurs, completând formularul de pe siteul www.ziua-astronomiei.ro. Toţi cei pasionaţi de astronomie şi care cunosc diferenţele dintre această ştiinţă şi astrologie sunt încurajaţi să trimită o prezentare video realizată pe această temă, pentru a intra în competiţie.

Câștigătorul ediţiei din acest an va primi un laptop și un telescop, premiul al II-lea constând într-un telescop, iar câștigătorul locului al III-lea va primi un pachet de cărți pe teme științifice. Premiile acestei ediții sunt oferite de System Plus și Da Vinci Learning. Tema din acest an este “Astronomie vs. Astrologie”, iar pentru a participa, concurenţii trebuie să înscrie o prezentare video originală prin care să ilustreze diferenţele dintre astronomie şi astrologie.Calendarul concursului cuprinde următoarele etape:
– 20 aprilie-25 mai: realizarea și înscrierea prezentărilor
– 26-31 mai: jurizarea lucrărilor înscrise în concurs
– 1 iunie: anunțarea câștigătorilor
– 15 iunie: festivitatea de premiere
Anul trecut, marele premiul al concursului a fost câștigat de Alexandru Ursachi, din Iași, care a declarat: ”Pe mine mă interesează în primul rând perspectiva umanistă a astronomiei și a științelor/domeniilor înrudite. Explorarea Universului este un demers al auto-cunoașterii, deoarece noi suntem o parte a Universului iar Universul este o parte din noi. Atât științele sociale cât și cele naturale sunt dedicate auto-cunoașterii, știința nefiind doar o culegere de informații, ci un mod de gândire, o interogare critică a realității în care trăim – o unealtă indispensabilă îmbunătățirii vieții umane. Acestea fiind spuse, mă bucur că voi avea ocazia să încep observarea cerului cu ajutorul binevenit al unui telescop, dorința de a face acest lucru având-o încă de la vârsta de 10-11 ani.”
“Ziua Astronomiei” este un eveniment realizat anual de Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR). Aflată la cea de-a patra ediție, competiția are ca scop promovarea acestei ştiinţe în rândul tinerilor. Temele abordate sunt menite să atragă elevii, studenţii şi nu numai către studiul astronomiei, iar premiile oferite an de an includ telescoape, laptopuri, tablete, enciclopedii, DVD-uri cu documentare și abonamente la reviste de știință. Mai multe detalii despre competiție puteți afla accesând site-ul concursului, www.ziua-astronomiei.ro.
]]>

What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

Alătură-te discuţiei

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢