România este condusă de Biserica Ortodoxă?

CNA a decis să recomande televiziunilor să difuzeze trei spoturi de promovare a orei de religie în şcoli.  Prin această decizie, CNA și-a încălcat atribuțiile, recomandând televiziunilor să difuzele nu o capania de informare, cum era normal, ci clipuri dintr-o campanie publicitară realizată de Biserica Ortodoxă în interesul propriu.Decizia CNA vine într-un context foarte tensionat, când părinți și elevi din întreaga țară reclamă abuzuri din partea profesorilor, care încearcă prin amenințări și alte metode coercitive să îi determine să se înscrie la orele de religie.”De ce e Biserica atât de disperată? Oare pentru că e pusă în fața unei opțiuni reale a părinților? Reprezentanții Bisericii Ortodoxe ignoră voința părinților și a copiilor și nu respectă decizia Curții Constituționale. Și fac asta având în minte doar interesul preoților și profesorilor de religie, nicidecum al părinților sau copiilor. Facem un apel către toate autoritățile competente să nu cedeze la presiunile BOR și se asigure că decizia Curții Constituționale privind religia în școli va fi aplicată corect.” a declarat Toma Pătrașcu, președintele ASUR.Reamintim membrilor CNA, directorilor de școli și profesorilor, dar și elevilor și părinților, că în urma Deciziei Curții Constituționale nr. 669/2014 vor participa la ora de religie doar elevii care au depus o cerere în acest sens. Orice tentativă de a forța un elev să participe la aceste ore este ilegală și trebuie reclamată la organele competente. ]]>

What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

18 Comments

 • Mari
  Posted martie 6, 2015 3:59 am 0Likes

  Da voi de ce sunteti atat de disperati sa va impuneti ateismul??? Biserica nu are libertatea sa faca o campanie de informare dupa ce ati atacat-o din toate partile??? De ce va e frica daca se face religia in scoli??? Si mai vorbiti de libertate si neutralitate… impunandu-va ateismul.

 • Lara
  Posted martie 6, 2015 6:39 pm 0Likes

  Sunteti atat de impertinenti la adresa Bisericii Ortodoxe si la adresa crestinilor ortodocsi majoritari incat nu mi-ar incape pe aceasta pagina declaratiile dvs care instiga clar la ura, discriminare si care intr-un mod foarte direct ataca libertatea de constiinta si de exercitare a libertatii religioase asigute prin lege ! Desteptarea domnilor si doamnelor , in Occident in multe tari religia este predata ca materie fara a exista astfel de atacuri. Sunt scoli de stat unde se predau intre 3- 4 ore de religie saptamanal si nu se preda istoria religiilor ci religia marilor culte recunoscute de statul respectiv, fiind respectata fiecarui copil apartenenta propriului cult. Si nu cei care doresc a participa la orele de religie fac cereri pentru participare fiind majoritari , ci cei care nu doresc a face religia au obligatia de a depune cererea. Incetati sa mai atacati valorile identitatii nationale, valori care fac parte din istoria Romaniei chiar daca va plac sau nu ! Consolati-va cu ideea ca Biserica Ortodoxa nu va dispare cand vreti dvs ! Daca vreti sa va fie respectata libertatea de constiinta respectati si dvs persoanelor cu convingeri religioase acele drepturi asigurate prin lege !

 • un nimeni
  Posted martie 6, 2015 11:31 pm 0Likes

  Incredibil ! Doar cativa parinti , si aceia din mediul urban , au optat pentru predarea religiei in scoala ! Felicitari asur , bravo ! Sunteti tari . Tineti-o tot asa !

 • echo
  Posted martie 8, 2015 11:55 am 0Likes

  Religia nu se „preda” pentru ca nu e stiinta, ea se „predica” sau „propovaduieste”, deci rog pe cei care scriu articolele sa corecteze textele altfel habotnicii de genul personajului numit Lara din postarea de mai sus se vor agata de orice chichita sa-si verse icrele dogmatice pe unde apuca. Cu alte cuvinte „profesorii de religie” vor „propovadui” la orele alocate lor nu vor „preda” ca nu au ce sa predea. Mai atrag atentia asupra unor aspecte, religia este ceva vocational nu este o stiinta. Aproape toate universitatile din Romania au facultati de „teologie”, este de-a dreptul un nonsens existenta acestor facultati, o scoala profesionala de popi unde sa ii invete sa lalalie, sa se roage, sa cerseasca, etc. ar fi arhisuficient sa dea dreptul unor cetateni sa presteze servicii religioase. Atrag atentia ca existenta acestor forme de invatamant de-a dreptul inutile isi desfasoara activitatea pe bani publici. Am sa dau un exemplu, la Universiatea Ovidius din Constanta numarul locurilor bugetate pentru popi depasesc numarul locurilor bugetate pentru facultatile de Matematica Informatica, Facultatea de Stiinte Aplicate si Inginerie, Facultatea de Inginerie Mecanica, industriala, facultatea de Stiinte Agricole si Stiinte ale Naturii la un loc. O gramada de bani risipiti aiurea cand s-ar fi putut suplimenta locurile pentru facultatile cu adevarat utile pentru amarata asta de tara. Cred ca o sesizare la DNA pentru modul cum s-au bugetat aceste locuri nu ar fi o idee tocmai proasta.

 • eu
  Posted martie 10, 2015 12:51 pm 0Likes

  Pai nenea echo, de ce sa propovaduiesti la enoriashi? Religia se propovaduieste la necredinciosi. Asa ca ti`am demonstrat ca la scoala se invata. Dupa manual specific. Manual de la BOR la ortodocsi, manual de la BC la catolici, manual de la NP la baptisti. La fel si pentru musulmani si pentru evrei.

  Nu de alta dar te acuz si eu pe tine ca vrei indoctrinare cu orice pret.

 • echo
  Posted martie 11, 2015 9:10 pm 0Likes

  Pai nene „eu”, ori ai o fractura de logica ori nu ai proprietatea cuvintelor.
  Din DEX:
  „PROPOVĂDUÍ, propovăduiesc, vb. IV. Tranz. A răspândi, a propaga idei, concepții, doctrine (religioase); a predica”. Probabil in mintea ta un copil din clasa I-a e credincios pana in maduva oaselor si stapaneste pe deplin ideile, conceptiile si doctrinele religioase. Daca e asa, care mai e rostul „orelor de religie”? Atat.

  Analogie:
  „Baietii destepti din energie” prin tot felul de potlogarii, inselaciuni, santaj, au obtinut contracte pentru a cumpara energie electrica foarte ieftina de la companiile de stat fara ca acestora sa le fi fost ceruta parerea sau ei sa fi fost de acord, ca apoi sa o vanda mai departe populatiei cu un pret mult mai mare. Cu alte cuvinte intre populatie si energia electrica a aparut un intermediar care nu avea nimic de-a face cu producerea energiei insa prin inselaciune au reusit sa isi faca o viata foarte buna profitand de conjunctura.
  In privinta credintei problema se pune asa, de ce intre oameni si Dumnezeu trebuie sa existe un intermediar si cu acordul cui?
  Cine sunt „Baietii destepti din credinta”?

 • Isaiah
  Posted martie 17, 2015 8:13 pm 0Likes

  „In ziua aceea, Domnul va lovi cu sabia Lui cea aspra, mare si tare …pe ASUR – sarpele fugar …(Isa.27:1)

 • Teodor
  Posted martie 18, 2015 1:49 pm 0Likes

  Voi mintiti cu buna stiinta sau chiar credeti minciunile pe care le spuneti?? Afirmati ca:

  „părinți și elevi din întreaga țară reclamă abuzuri din partea profesorilor, care încearcă prin amenințări și alte metode coercitive să îi determine să se înscrie la orele de religie.”

  Nu va e un pic rusine sa mintiti in halul asta? De unde scoateti asemenea acuzatii?

  Concret.. unde, cine, filmari, poze, marturii?

  Va faceti singuri de ras, discreditandu-va constant prin minciuni si exagerari. Vedeti ca sunteti o mana de zanateci si nu aveti cu cine sau cu ce si recurgeti la minciuni, unele mai penibile decat altele.

  Dupa cum ati vazut, romanii nu sunt prostii lui Cernea sau ai schizofrenicului de filosofie si 90 % au ales ora de religie. Sa va fie rusine!

 • echo
  Posted martie 18, 2015 10:59 pm 0Likes

  Caracteristicile comune pentru habotnici sunt obraznicia, agresivitatea iesita din comun, ignoranta iar in lipsa argumentelor atacul la persoana. Am vazut la Realitatea TV o dezbatere pe tema deciziei Curtii Constitutionale cu privire la predarea religiei in scoli. Acolo se afla un popa, un jurnalist si fostul Avocat al Poporului, am fost profund indignat de agresivitatea si obraznicia celor trei, caracteristici care se regasesc la toti habotnicii. Este aproape imposibil sa inchegi o discutie civilizata bazata pe argumente cu acest tip de oameni.
  Referitor la procentul de 90%, in opinia mea este o minciuna, chiar daca este adevarat este un lucru destul de bun, anul asta 90% la anul 80% peste 2-3 ani 50% si asa mai departe. Este timpul ca Romania sa intre in secolul XXI, trebuie sa lasam in urma mentalitati de secol V altfel o sa ramanem o tara inapoiata si primitiva unde popa dicteaza care este mersul tarii.
  Singurul lucru bun pe care il propovaduieste biserica sunt cele 10 porunci si reprezinta punctul forte pe care se bazeaza asaltul habotnicilor. Nu exista in acest moment in Romania nicio lege care sa indemne oamenii sa fure, sa violeze, sa ravneasca la bunul altuia, etc. Copii trebuie invatati sa respecte legile, care se suprapun peste cele 10 porunci si atunci acestia vor fi mai buni „crestini” decat invatand tot felul de rugaciuni, basme cu sfinti si alte aiureli care prindeau in urma cu sute de ani la o populatie total analfabeta.

  • adrian
   Posted martie 22, 2015 8:28 pm 0Likes

   ai auzit de liber-arbitru?ce ar fi daca am lasa oamenii sa decida in cunostinta de cauza si nu dupa cum „latra” popii sau trogloditii!!!

 • adrian
  Posted martie 22, 2015 8:25 pm 0Likes

  din punctul meu de vedere aceasta asociatie cu iz de gasca e rau intentionata.
  Concret:cum poti sa ai o opinie cat de cat obiectiva daca nu cunosti subiectul?Cum poti sti daca fizica, chimia, matematica, religia,desenul etc sunt utile,necesare etc in viata daca nu le studiezi in scoala?
  In mod evident orice incercare care are drept scop necunoasterea unor cunostinte stiintifice,istorice etc poate fi explicata prin prostie sau interes ocult. Voi unde va incadrati?
  Intrebare: Voi daca ati fi studiat religia in scoala a-ti mai fi atei?

  • Mihai
   Posted aprilie 13, 2015 11:17 pm 0Likes

   Am studiat religia în școală. Sunt ateu.

 • echo
  Posted martie 24, 2015 11:24 pm 0Likes

  Quod erat demonstrandum.
  Habotnicul ordinar, obraznic, ignorant, atac la persoana in lipsa argumentelor.
  Cum poti „stii” daca fizica, chimia, matematica, religia …, daca nu le studiezi. Asocierea religiei cu stiintele este total nefericita, religia nu e stiinta de accea nu are ce cauta in scoli, in biserici da pentru cine doreste.
  Restul, ignoranta, ignoranta si iar ignoranta.

 • constantin
  Posted aprilie 13, 2015 4:18 pm 0Likes

  ASUR exista si va exista atata timp cat exista democratie si persoane care gandesc critic. BOR te indeamna si te supune la umilire de cand intrii pana cand iesi din biserica: capul plecat, pupatul icoanelor, pupatul mainii popii, statul in genunchi, rugatul, acceptarea interogatoriului (spovedaniei), reprezinta un set de umiliri repetate care omoara personalitatea individul si-i distruge orice urma de gandire proprie. Felicitari ASUR!

 • Cineva
  Posted aprilie 28, 2015 6:31 am 0Likes

  Nu inteleg lupta asta a voastra impotriva bisericii… Daca voi nu credeti in Dumnezeu, de ce nu lasati pe altii sa creada? Iar cat despre homosexuali, ii intreb pe membrii fondatori, cei care au copii si o familie, oare ei isi imagineaza proprii copii facand sex in toate pozitiile cu o persoana de acelas sex? Asa, sa vada pentru ce lupta…

Alătură-te discuţiei

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢