Romania – Stat laic. Scrisoare deschisă adresată candidaților la alegerile parlamentare

Peste zece zile au loc alegerile parlamentare. În acest context, Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) adresează tuturor candidaților invitația de a-și clarifica poziția cu privire la trei subiecte importante pentru evoluția viitoare a societății:

  1. Cum vă propuneți să apărați în Parlament caracterul laic al Statului?

  2. Susțineți principiul auto-finanțării cultelor din contribuțiile voluntare ale credincioșilor?

  3. Sustineți ideea predării religiei în școli de o manieră neutră, fără accente confesionale?

Cele trei subiecte vizate au stârnit ample dezbateri în societate în ultimii ani, mai ales în contextul sutelor de milioane de euro direcționate de la bugetul de stat către culte și al situației conflictuale din școli, generată de maniera abuzivă de predare a religiei și de manualele ce promovează intoleranța religioasă și care agresează psihic copiii.

Cum ne vom dezvolta în viitorul apropiat? Ce ne dorim, medici bine plătiţi, un învăţământ performant sau biserici prospere? Până acum parlamentarii au părut să se preocupe mai mult de biserici decât de spitale. Este important să știm pe cine vom vota săptămâna viitoare; oamenii s-au săturat de afaceri ‘sfințite’ cu bani de la buget.” a declarat Toma Pătraşcu, vicepreşedinte ASUR.

Reamintim că fondurile alocate anual de către Stat pentru culte sunt de cel puțin 540 de milioane de euro – cifră furnizată chiar de către BOR.

Așteptăm răspunsurile candidaților la adresa de mail office@asur.ro.

 ]]>

What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

1 Comments

  • Cosmintosh
    Posted decembrie 5, 2012 8:40 am 0Likes

    Sunt complet de-acord. Eu voi candida in parlament dupa ce voi face stiintele politice si voi pleda cu toata puterea pro Romania Laica. Trebuie sa citim filosofie si sa crestem ca societate, nu vrem maimute care sa calca in picioare ca sa pupe niste oase moarte.

Alătură-te discuţiei

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢