Salonul de Știință al Școlilor

Despre proiect

Salonul de Știință al Școlilor este un eveniment conex al Bucharest Science Festival.

Salonul de Știință al Școlilor este o ocazie unică pentru elevi din diferite școli, coordonați de profesorii de științe, să-și prezinte experimentele științifice pe care le-au dezvoltat cu pasiune și dedicare. Vizitatorii Salonului au ocazia să interacționeze direct cu tinerii cercetători, să pună întrebări și să înțeleagă mai bine procesele științifice din spatele experimentelor prezentate. De asemenea, pot participa la demonstrații de chimie, de robotică și alte domenii fascinante. 

Salonul de Știință este organizat anual în lunile mai și septembrie, în București. Participarea la eveniment este gratuită. 

Salonul de Știință al Școlilor este susținut de

Proiectul nostru are nevoie de susţinerea ta!

Îți place proiectul nostru și vrei să ne ajuți? Contribuie cu o donație recurentă sau singulară și urmărește să vezi ce fapte bune facem cu ajutorul tău.
What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

Pe 9 mai, de Ziua Europei, ASUR vă invită la o nouă ediție a Salonului de Știință al Școlilor. Evenimentul se va desfășura la Muzeul Național de Geologie, între orele 10:00-13:00, grupurile școlare organizate având intrarea gratuită.În cadrul Salonului, echipe de elevi aflați sub coordonarea profesorilor de științe vă așteaptă cu experimente și demonstrații ce ilustrează teme din curricula școlară. Copiii care vizitează Salonul de Știință vor avea ocazia să învețe lucruri interesante și utile de la alți copii.Lumea se află în pragul unei noi revoluții, iar schimbarea se petrece chiar acum, în fața ochilor noștri. Copiii percep cel mai bine această schimbare, și tocmai din acest motiv curiozitatea și interesul pentru știință trebuie încurajate. Dorim ca prin Salonul de Știință al Școlilor să oferim o oportunitate inedită de învățare atât pentru copiii care participă ca expozanți și care au ocazia să povestească despre pasiunea lor pentru știință, dar mai ales pentru copiii care vizitează salonul și au ocazia să învețe noțiuni de fizică, chimie și biologie de la niște ‘cercetători’ care le sunt apropiați ca vârstă. ” a declarat Toma Pătrașcu, președintele ASUR.În cadrul Salonului se vor desfășura și trei ateliere interactive de chimie ChemGeneration, destinate elevilor de liceu. Acestea sunt organizate în parteneriat cu profesorii și studenții Facultății de Chimie Aplicată din UPB și cu sprijinul BASF România.Tot cu această ocazie vom expune şi MOBEE – Expoziția mobilă despre cutremure. Expoziția este dezvoltată de Institutul Național de Fizică a Pământului (INFP) și oferă o multitudine de informații, prin intermediul tehnologiilor moderne, a exponatelor, activităților interactive și a interacțiunii cu oamenii de știință de la INFP.Iar ca o surpriză plăcută din partea Muzeului de Geologie, grupurile școlare care vizitează Salonul pot vizita gratuit (cu programare prealabilă) și expoziția permanentă a Muzeului.Pentru înregistrarea participării la Salonul de Știință al Școlilor, recomandăm grupurilor școlare să se înscrie aici , iar părinților să se înscrie aici.Salonul de Știință al Școlilor este un proiect dezvoltat de ASUR și Planeta Științei. Prima ediție a avut loc în septembrie 2017, în cadrul Bucharest Science Festival.  ]]>

What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

Alătură-te discuţiei

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢