Școala Curioșilor își redeschide porțile

ASUR și Palatul Copiilor Piatra Neamţ îi invită pe elevii din clasele IV-VI să descopere elemente fascinante ale științei pe parcursul unei școli de vară de științe care se va desfășura în perioada 24-28 iulie.

Școala Curioșilor este un proiect de popularizare a cunoașterii științifice în rândul elevilor, și își propune să aducă în atenția copiilor subiecte diverse din lumea științei care vor fi prezentate de studenți, cercetători și oameni pasionați de știință dornici să împărtășească din cunoștințele lor.Cunoașterea științifică este o nevoie fundamentală și permanentă pentru dezvoltarea unei societăți, iar educația științifică a copiilor este cu atât mai importantă cu cât aceștia stau la baza dezvoltării societății de mâine – o societate a cărei evoluție va depinde de capacitatea de a gândi critic și de a lua decizii informate.”, declară organizatorul evenimentului.Domeniile care vor fi abordate sunt: Biologie, Fizică, Matematică, Geologie, Astronomie și Bioarheologie, iar activitățile organizate vor consta în prezentări, ateliere interactive, proiecții de filme documentare și jocuri. Câteva dintre temele specifice sunt după cum urmează: la Biologie, participanții vor învăța despre cum trăiesc plantele și de ce toamna frunzele își schimbă culorile. La Fizică vor afla lucruri interesante despre electricitate și vor experimenta gheța caldă. La Matematică vor descoperi aplicații ale matematicii în viața de zi cu zi. Geologia îi va învăța cât de vechi este Pământul, care este structura sa și cum a evoluat viața pe Pământ de la începuturile sale până în prezent. La Astronomie vor afla cum este viața în spațiul cosmic, pe Stația Spațială Internațională, iar la Bioarheologie vor experimenta ce înseamnă să fii bioarhelog și vor descoperi lumea oamenilor preistorici cu ajutorul grăuncioarelor de polen și al resturilor osoase.Evenimentul se află la a doua ediție și se adresează elevilor din clasele a IV-a, a V-a și a VI-a. Sunt 50 de locuri disponibile, iar participarea este gratuită. Înscrierile se fac direct pe site la www.scoalacuriosilor.roPentru a se înscrie elevii trebuie să trimită răspunsul lor la întrebarea ”Cum contribuie știința la dezvoltarea mea?” printr-o scurtă compunere, până la 1 iulie. Cele mai frumoase răspunsuri vor fi răsplătite cu premii surpriză.Evenimentul este organizat de ASUR și Palatul Copiilor Piatra Neamț, cu susținerea Primăriei Piatra Neamț și Librăriei ArhiPrint.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați. Patricia Fechet Coordonator proiect ASUR piatraneamt@scoalacuriosilor.ro

]]>

What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

Alătură-te discuţiei

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢