Solicitare către Ministerul Educației Naționale

Solicităm demiterea domnului Romeo-Nicu Moșoiu din funcția de consilier al Ministrului Educației Naționale

Un grup de ONG-uri din România solicită demiterea domnului Romeo-Nicu Moșoiu din funcția de consilier al Ministrului Educației Naționale, invocând conflictul de interese. Solicitarea se bazează pe faptul că domnul Moșoiu are o dublă calitate – persoană cu influență în deciziile Ministerului și, în același timp, vice-președinte al Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie (APOR), asociație care face lobby în favoarea unor politici educaționale bazate pe o ideologie fundamentalist religioasă, în detrimentul oricărei evidențe științifice. Menționăm că APOR a cerut de curând ca eventualele ore de educație sexuală din scoli să promoveze abstinența până la căsătorie, ca „cel mai bun lucru pentru sănătatea copiilor„.

Este inadmisibil ca Ministrul Educației să fie sfătuit de o persoană cu o dovedită agendă proprie și care încearcă să impună viziunea unui ONG fundamentalist religios asupra întregului sistem de educație. Organizația în care domnul Moșoiu activează ca vicepreședinte tocmai a solicitat Ministerului să promoveze abstinența sexuala pe post de panaceu, în disprețul oricărei evidențe. Ce credeți că îl va sfătui pe Ministrul Educației în acest caz? Să introducă ore de educație sexuală, predate de personal calificat, care să le vorbească elevilor despre metodele moderne de contracepție și protecție? Sau să aprobe solicitarea fundamentalistilor?” a declarat Toma Pătrașcu, președintele ASUR.

Numărul de sarcini nedorite în rândul adolescentelor este îngrijorător. România ocupă prima poziţie în UE la numărul de fete sub 15 ani care devin mame şi locul doi privind sarcinile în rândul adolescentelor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani. Iar asta se datorează în mare parte lipsei unei educații sexuale adecvate. Situația nu se va îmbunătăți cât timp Ministrul Educației este consiliat de o un reprezentant al unui ONG care militează pentru abstinență și ignoră realitatea societății în care trăim.” a declarat Andrei-Nicolae Popa, din partea Academiei Tinerilor.

ONG-urile semnatare solicită demiterea imediată a domnului Romeo-Nicu Moșoiu și respingerea  inițiativei ridicole de a promova pe post de politică de stat abstinența sexuală până la căsătorie. De asemeni, considerăm că elevii trebuie să beneficieze de o educație sanitară (inclusiv sexuală) bazată pe dovada știintifică, adaptată la societatea actuală și realizată de specialiști în domeniul sanitar, nu de reprezentanți ai cultelor.

Click aici pentru a citi  Scrisoarea deschisă transmisă Ministerului Educației Naționale.

]]>

What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

Alătură-te discuţiei

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢