Sponsorizări

Dacă ai o firmă plătitoare de impozit pe profit/venit și ne împărtășești valorile și principiile, atunci direcționează 20% către campaniile și proiectele ASUR!

Companiile private pot să direcționeze 20% din impozitul pe profit/venit către ASUR și activitățile noastre de promovare a științei și gândirii critice. În loc să dai banii statului, poți sprijini eforturile ASUR de a promova știința și secularismul. Sponsorizarea poate fi dedusă integral din impozit dacă ea nu depășește 0.5% din cifra de afaceri și 20% din impozitul datorat pe profit/venit.

Sponsorizează ASUR în doar 5 pași
  1. Calculează suma de 20% din impozitul datorat. Poți consulta contabilul/contabila pentru a afla suma exactă. 
  2. Descarcă contractul de sponsorizare și completează-l cu datele firmei tale.
  3. Trimite contractul semnat și ștampilat la adresa de mail office@asur.ro.
  4. Realizează plata până la data de 25.12.2024, pentru ca suma acordată să considerată parte din anul fiscal în curs.
  5. Descarcă Declarația 177. Pentru ca suma acordată drept sponsorizare să fie dedusă din impozitul pe care îl datorezi, trebuie să completezi Declarația 177  și să o încarci în Spațiul Privat Virtual.

Îți mulțumim pentru implicare și susținere!

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta folosind detaliile de mai jos:

office@asur.ro 
+40791555092

Baza legală:
Codul fiscal 2015  Art.25 Cheltuieli:

i) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor;

2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.

Misiunea ASUR este susţinută de

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢