Training online gratuit pentru liceeni

Asociaţia Secular-Umanistă din România prin proiectul „Training Online – Educatie Despre Drepturile Omului Pentru Liceeni”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow, organizează un training de educație destinat elevilor de liceu. Acesta se va desfășura în perioada 31 octombrie – 05 decembrie exclusiv online.

Trainingul oferă elevilor din clasele IX-XII o introducere în domeniul Drepturile Omului, printr-o abordare nonformală și interactivă, prin dezbateri, studii de caz și exemple din viața cotidiană. Scopul programului este informarea liceenilor asupra abuzurilor și educarea lor în vederea identificării cazurilor de violare a drepturilor omului, cât și în vederea apărării acestora, prin utilizarea instrumentelor specifice.

Faptul că oamenii nu-și cunosc drepturile este o problemă acută în societatea noastră. Dacă nu-ți cunoști drepturile, nu știi să ți le aperi și astfel poți deveni victima unor abuzuri. De aceea, considerăm că tinerele generații trebuie educate pentru a ști cum să se protejeze în fața abuzurilor, pentru a deprinde valori, credințe și atitudini care să îi încurajeze să-și susțină atât propriile drepturi, cât și pe ale celorlalți. Totodatã, e important sã conştientizãm cã drepturile implicã obligații corelative. Ambiția proiectului nostru este de a stimula angajamentul civic al tinerilor, încurajându-i să contribuie la construirea și apărarea unei culturi a Drepturilor Omului în societatea românească.” a declarat Patricia Fechet, coordonatoarea proiectului.

Trainingul este structurat în 6 sesiuni a câte 1,5 ore derulate cu frecvență săptămânală, în perioada 31 octombrie – 05 decembrie 2020. Sunt 30 de locuri disponibile, iar participarea este gratuită, cu condiția ca elevii înscriși să participe la toate cele 6 cursuri. Înscrierile se fac prin completarea formularului de mai jos până la ocuparea locurilor disponibile.

Trainingul este organizat de ASUR – Asociația Secular-Umanistă din România. Proiectul este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului Start ONG este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Toate ființele umane se nasc libere și egale în demnitate și în drepturi. Ele sunt înzestrate cu rațiune și conștiința și trebuie să se comporte unele față de altele în spiritul fraternității.” (Articolul 1 din Declarația Universală a Drepturilor Omului

Liceenii care doresc să participe la trainingul online gratuit despre Drepturile Omului se pot înscrie prin completarea acestui formular.

]]>
What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

Alătură-te discuţiei

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢