Un nou traing gratuit pentru liceeni

Liceenii din România sunt invitați să participe la un training online gratuit despre Drepturile Omului. Trainingul este organizat de Asociația Secular-Umanistă din România și Asociația Umanistă Română în perioada 15 martie – 19 aprilie și este facilitat de Andrea Stercu, avocat în Baroul București. 

Trainingul oferă elevilor din clasele IX-XII o introducere în domeniul Drepturilor Omului, printr-o abordare nonformală și interactivă, prin dezbateri, studii de caz și exemple din viața cotidiană. Scopul programului este informarea liceenilor asupra drepturilor lor, prezentarea unor situații de abuzuri, precum și educarea tinerilor în vederea identificării cazurilor de violare a drepturilor omului, cât și în vederea apărării acestora, prin utilizarea unor instrumentele specifice. 

Dacă nu-ți cunoști drepturile, nu știi să ți le aperi și astfel poți deveni victima unor abuzuri. De aceea, considerăm că tinerele generații trebuie educate pentru a ști cum să se protejeze în fața abuzurilor, pentru a deprinde valori, credințe și atitudini care să îi încurajeze să-și susțină atât propriile drepturi, cât și pe ale celorlalți. Anul trecut am organizat un prim training pentru liceeni, iar feedbackul lor a fost peste așteptări. Acum vrem să oferim ocazia altor tineri să participe la training și să învețe despre drepturile pe care le au, precum și despre responsabilitățile care decurg din aceste drepturi.” a declarat Patricia Fechet, coordonatoarea proiectului. 

Trainingul este structurat în 6 sesiuni a câte 1,5 ore derulate cu frecvență săptămânală, în perioada 15 martie – 19 aprilie 2021. Sunt 30 de locuri disponibile, iar participarea este gratuită, cu condiția ca elevii înscriși să participe la toate cele 6 cursuri. Înscrierile se fac prin completarea formularului de mai jos până la ocuparea locurilor disponibile. 

Trainingul este facilitat de Andrea Stercu, avocat în cadrul Baroului București. Absolventă  a Facultății de Drept din cadrul Universității București, are experiență în principal în domeniul dreptului comercial și în domeniul farmaceutic, fiind interesată de asemenea de domeniul drepturilor omului.

Liceenii care doresc să participe la trainingul online gratuit despre Drepturile Omului se pot înscrie prin completarea acestui formular: https://forms.gle/B99JCL7mhnJ9vKw46 

Organizatori:  Asociația Secular-Umanistă din România și Asociația Umanistă Română. 

Toate ființele umane se nasc libere și egale în demnitate și în drepturi. Ele sunt înzestrate cu rațiune și conștiința și trebuie să se comporte unele față de altele în spiritul fraternității.” (Articolul 1 din Declarația Universală a Drepturilor Omului

]]>
What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

Alătură-te discuţiei

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢