De Ziua Internațională a Astronomiei, astronomii amatori aduc aștrii mai aproape

Sâmbătă, 20 aprilie 2013, Astroclubul BucureștiȘtiință și Tehnică și Asociația Secular Umanistă din România sărbătoresc împreună Ziua Internațională a Astronomiei.

Cu această ocazie, invităm publicul să participe alături de noi sâmbătă, 20 aprilie, la o seară de observaţii astronomice ce se vor desfăşura între orele 18:00 – 22:00 în Băneasa Shopping City (esplanada intrării spre Food Court). Tot atunci, va fi lansată oficial a IV-a ediție a concursului ”Ziua Astronomiei”, organizat de ASUR.

Astronomii amatori vor oferi publicului, în mod gratuit, informaţii legate de astronomie şi vor face demonstraţii practice de utilizare a instrumentelor folosite pentru observaţii astronomice la Soare, Lună şi planete. Astfel, până la lăsarea întunericului, instrumentele dotate cu filtre speciale de protecţie vor fi îndreptate către Soare, iar odată cu lăsarea serii acestea se vor muta către Lună şi planeta Jupiter.În cazul în care vremea nu va permite desfăşurarea acestei acţiuni (ploaie, cer înnorat), aceasta se va reprograma pentru sâmbătă, 27 aprilie 2013, conform programului.Ziua Internaţională a Astronomiei este o manifestare care a apărut mai întâi în U.S.A. în anul 1973 pentru a atrage atenţia publicului asupra acestei ştiinţe şi reprezintă momentul în care astronomii amatori si profesionişti se reunesc pentru a împărtăşi din informaţiile şi cunoştinţele lor de astronomie şi pentru a oferi tuturor celor interesaţi posibilitatea de a observa în mod direct frumuseţile bolţii cereşti.]]>

What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

Alătură-te discuţiei

GLISEAZĂ ÎN SUS ⇢